OM OSS

VÅR HISTORIA & VILKA VI ÄR

ableton_1
DJ kurs i Stockholm & Malmö
Workshop, mixning & mastering
Musikproduktionskurs i Stockholm & Malmö

Musikakademien är Sveriges enda nationella utbildare inom DJ & musikproduktion med fokus på individuell utbildning.

 

Musikakademien startades redan 2007, då under namnet DJ-Akademien. Sedan dess har vi vuxit konstant, Studioakademien bildades som systerbolag och sedan 2019 ingår alla kurser under vårt gemensamma namn Musikakademien, för att samla hela vårt kursutbud under samma tak.

Alla våra instruktörer för DJ-utbildningen arbetar för landets största nattklubbar, eventbolag och bokare. Med spelningar och samarbeten för namn som t.ex. Avicii, Dada Life, Rebecca & Fiona, Nobel, MTV, Globen/Annexet, Café Opera, Berns, Sturecompagniet, Cirque de live och många fler sätter vi alltid en hög standard på våra utbildningar, oavsett om du är nybörjare eller en erfaren elev.


Våra instruktörer för utbildningarna i musikprodution arbetar även de dagligen med skarpa produktioner och uppdrag för ett stort antal förlag, skivbolag och artister inom blandade genres; Pop, R&B, House, HipHop, EDM mfl.

Vi arbetar med marknadens ledande DAW's och tredjeparts mjukvaror, oavsett DAW-miljö kommer du att få bättre insikt, djupare kunskap och ett bättre arbetsflöde efter att ha gått någon av våra utbildningar. Våra instruktörer utbildar idag i Studio One, Ableton, FL Studio & Logic.

Vårt fokus är att du som elev ska kunna ta till dig våra utbildningar på bästa tänkbara sätt och få en djupare kunskap inom det område du väljer, därför har vi som regel att ta in max 3 elever vid varje tillfälle, oavsett kurs.

Som enda utbildningsföretag inom vårt område kan vi dessutom erbjuda kvalitativa privatundervisningar med tillhörande skarpa sessions eller spelningar.


Det är viktigt för oss arbeta utifrån ett individanpassat fokus - och våra värderingar gör att vi sätter extra höga krav på oss själva för att kunna ge våra elever den bästa utbildningen och samtidigt bidra med erfarenhet och värdefulla insikter från yrkeslivet.Varför välja oss?


- Många års erfarenhet inom branschen
- Kursledare inom toppskiktet av Sveriges DJ´s och producenter
- Flexibla kursstarter för både dj-kurser och musikproduktionskurser
- Elevanpassad undervisning med max 3 elever per kurstillfälle
- Uppföljningstillfälle ingår, för att fördjupa kunskaperna
- Du som elev kan köpa all utrustning du behöver direkt hos oss, dessutom till
riktigt bra priser

...och mycket annat som du kommer att märka när du väljer oss ;-)


Det finns ingen annan utbildare som slår våra referenser, vårt kunnande och vår  erfarenhet inom dessa segment.